Greenhost steunt het werk van Free Press Unlimited

Webhostingsbureau Greenhost ondersteunt ons werk sinds midden 2010. Zij leveren serverruimte en technische ondersteuning voor de Free Press Unlimited-websites en zijn betrokken bij praktische trainingen over internetveiligheid. Daarnaast is het Amsterdamse bedrijf een belangrijke adviseur op het gebied van veiligheid op het internet.

Green hosting

Greenhost host data op milieuvriendelijke wijze en speelt in op de actuele uitdagingen van de toenemende druk op privacy en veiligheid op het web. Met zijn steun, helpt Greenhost individuen en organisaties op drie terreinen: vrijheid van meningsuiting, kunst en cultuur en milieu.

Sponsoring van Free Press Unlimited

Het belang van de steun aan Free Press Unlimited zit volgens Greenhost in de uitdaging om een veilig werkveld te garanderen voor journalisten. Technologische en politieke veranderingen be√Įnvloeden de vraag van verslaggevers in oorlogsgebieden. Zij vragen om creativiteit en verantwoordelijkheid om hun veiligheid te behouden. Hoge veiligheidseisen zijn onvermijdelijk voor Free Press Unlimited om journalisten, voor die werken in regio's met sterke controle, te beschermen.

Open en vrij internet

Greenhost commiteert zichzelf aan de strijd voor persvrijheid en een open en vrij internet. De problemen die zich voordoen vanwege de controle op online omgevingen door privébedrijven en overheden verdienen meer aandacht. Omdat het werk van journalisten vaak afhangt van het internet, zijn maatregelen om digitale censuur tegen te gaan noodzakelijk. In de recente publicatie van het gratis, open source handboek 'Basic Internet Security', deelt Greenhost informatie over online bedreigingen en mogelijke voorzorgsmaatregelen. Hiermee deelt Greenhost de missie van Free Press Unlimited voor vrijheid van informatie.

People deserve to know.