Nationale Postcode Loterij steunt Free Press Unlimited

Free Press Unlimited ontvangt dit jaar € 700.000 van de Postcode Loterij. Dit werd bekendgemaakt op het Goed Geld Gala op 4 februari 2014. Naast een vaste bijdrage van € 500.000, is er € 200.000 beschikbaar gesteld voor een verlenging van twee jaar van het Postcode Loterij Fonds voor journalisten.

Free Press Unlimited wordt sinds april 2011 gesteund door de Postcode Loterij. Daarvoor werd deze samenwerking gerealiseerd door Free Voice, een van de fusiepartners waar Free Press Unlimited uit is ontstaan. Free Voice ontving in 2011 € 1.000.000 van de Postcode Loterij voor haar reguliere werk in 2010. Tussen 1997 en 2011 ontving Free Voice in totaal € 9,1 miljoen.

Door mee te doen met de Postcode Loterij steunt u met 50% van uw inleg Free Press Unlimited en 89 andere goede doelen. De Nationale Postcode Loterij is hiermee de grootste goededoelenloterij van Nederland. De Nationale Postcode Loterij steunt projecten en organisaties die zich inspannen voor een rechtvaardige en duurzame samenleving. Door een loterij te organiseren, werft de loterij fondsen voor die organisaties en geeft zij bekendheid aan hun werk. In totaal heeft de Postcode Loterij sinds de oprichting in 1989 meer dan 4 miljard euro uitgekeerd aan goededoelenorganisaties.

Met haar financiële, publicitaire en morele steun onderstreept de Nationale Postcode Loterij het belang dat zij hecht aan het werk van Free Press Unlimited: steun geven aan onafhankelijke media in ontwikkelingslanden. Want iedereen heeft recht op informatie. People deserve to know.

 

Foto: Roy Beusker Fotografie