Masterclass over persvrijheid voor nieuwe Kamerleden

Nieuws
Tweede Kamer

Samen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NvJ) en Amnesty International organiseert Free Press Unlimited vrijdag 11 juni een masterclass voor Tweede Kamerleden. Het thema van de masterclass is het belang van persvrijheid in een democratische rechtsstaat.

Nu bijna 60 Kamerleden Den Haag hebben verlaten en zijn vervangen door nieuwe leden, hebben we degenen die zich bezighouden met media, veiligheid en buitenlands beleid uitgenodigd voor onze masterclass over persvrijheid. In deze sessie willen we enkele van de belangrijkste kwesties met betrekking tot persvrijheid bespreken. Onderwerpen die aan bod komen zijn de veiligheid van journalisten en persvrijheid in Nederland, anti-media retoriek en straffeloosheid voor misdaden tegen journalisten internationaal, en persvrijheid en de rechtsstaat in de Europese Unie.

Op het programma staan bijdrages van internationale sprekers zoals Matthew Caruana Galizia, Anuska Delic (onderzoeksjournalist uit Slovenië) en Can Yeginsu (lid van het High Level Panel of Legal Experts on Media Freedom), en Nederlandse sprekers zoals Renske Heddema van de NvJ. De sessie wordt gemodereerd door operationeel directeur van Free Press Unlimited, Ruth Kronenburg.

Free Press Unlimited heeft deze masterclass georganiseerd om Tweede Kamerleden meer bewust te maken van het belang van persvrijheid, en wat voor rol zij kunnen spelen in het beschermen van dit onmisbare onderdeel van de democratie. Geen overbodige luxe, nu ook Tweede Kamerleden zelf anti-media retoriek bezigen getuige de recente tweet van Geert Wilders: 'Journalisten zijn - uitzonderingen daargelaten - gewoon tuig van de richel'.

De sessie wordt opgenomen en zal beschikbaar worden gemaakt om terug te kijken.

Share this page:

Subject:
Policy en advocacy